Welkom

De sportclub is méér dan sporten alleen. Je maakt vrienden en bouwt aan je identiteit. Met plezier steek je ook een handje toe in de club: je organiseert een activiteit of geeft een training. Maar er schuilt een complexiteit in dit plaatje.  Alle functies die een sportclub kan invullen, zorgen voor (vaak onzichtbare) drempels voor nieuwe leden of voor mensen die de sportclub als organisatievorm niet goed kennen. We spreken over participatiedrempels.

De eerste stap naar een sportclub is voor heel wat mensen niet gemakkelijk. Dat geldt voor kansengroepen, maar ook voor “Jan met de pet”. Deze website is er voor clubs die hun eigen drempels willen verlagen.

Deze website focust op oplossingen om deze participatiedrempels weg te werken. Er zijn zes thema’s:

  1. Sportclubcultuur
  2. Communicatie
  3. Inschrijving
  4. Financiën
  5. Toegankelijkheid
  6. Clubbinding

Elke potentiële sporter, en ook elk huidig lid, heeft baat bij een laagdrempelige sportclub. Kies bewust welke drempels je wil aanpakken. Of je nu aan verschillende thema’s of  aan één thema werkt: streef kleine successen na. Werk stapsgewijs en heb geduld. Neem ook eens een kijkje bij de tien belangrijke tips of de tips voor gevorderden.

Ga aan de slag en maak van jouw sportclub een laagdrempelige sportclub. Een sportclub waar iedereen zich welkom voelt.

Veel succes!