7. Meer dan één kind

In een groot gezin moeten de ouders aandacht geven aan elk kind en hun wens om te sporten. Denk bijvoorbeeld aan een eenoudergezin met meerdere kinderen. Voor hen is het vaak niet eenvoudig om naar de club te komen. Probeer hier als club op in te spelen. Bekijk of je iets voor de broertjes en zusjes kan doen van jouw sporters.

Ook kan je de ouders die wachten op hun kind zelf laten sporten. Dit is een mogelijkheid om hen te betrekken bij jouw sportclub. Of kan je (sportieve) kinderopvang voorzien wanneer de ouders aan het sporten zijn.

 GOED VOORBEELD

Bekijk de flyer FitUPFun Volleybal van Upvolley, een initiatief van VDK Gent Dames. Upvolley introduceert in het tussenseizoen het nieuwe project ‘FitUpFun’ waarbij ouders en kinderen samen kunnen sporten en plezier maken!

GOED VOORBEELD

Golfclub Waregem organiseert Grootouder-Kleinkind golfinitiaties: Altijd al een sport willen vinden die je samen met je kleinkind(eren) kan spelen? En waarbij je beiden evenveel kans maakt op een overwinning? Dan is golfen de sport bij uitstek!