2. Een persoonlijke babbel

Een onthaalbrochure of een goede website zijn weinig waard zonder af en toe een persoonlijke babbel met jouw leden (en hun ouders). Dat geldt zowel voor trainers, als voor bestuursleden en andere begeleiders. Spreken is zilver, zwijgen is goud. Niet in de sportclub. Communicatie is de basis van een laagdrempelige sportclub. Een persoonlijke babbel is belangrijker dan het afgeven van een flyer of een brief.

Een babbel is niet enkel nodig tijdens de inschrijving , maar ook doorheen het jaar. Spreek spelers en ouders aan, doe een babbeltje over de kinderen, het weer, … Vraag wat ze vinden van de activiteiten en pols even of ze tevreden zijn over de club. Zo merken ze dat je geïnteresseerd bent en dat ze meetellen in de club.

Als je iets uitlegt, probeer dan elk element zo duidelijk mogelijk uit te leggen.

Niet: Je bent zeker welkom en mag komen meetrainen. We verwachten je dinsdag. Je kan met de bus komen, want de bus stopt hier in de buurt.

Wel: Je bent zeker welkom en mag komen meetrainen.
We verwachten je dinsdag om 17u15.
Om 17u30 staat iedereen in sportieve kledij op het veld.
Als je er bent, vraag naar de trainer: Dirk. Hij heeft een grote snor.
Je kan met de bus komen. Bus 35 stopt in de Nederkouterstraat. Dan is het nog 5 minuten stappen. De busuren vind je op www.delijn.be of je kan een lijnboekje krijgen in de krantenwinkel.